Već na Islandu do pravog rezultata!

Nogometni.net 12. studenoga 2013 0

‘Novi izbornik ima ideje, pokazat će nam kako Island igra, gdje su njihov slabe točke, ali sve je na igračima.’

Luki Modriću idealno dođe Zagreb, u kojem je izmjeren vjetar 120 kilometara na sat, kao međustanica od toplog Madrida do ledenog Islanda.

– Ne želim govoriti o vremenskim uvjetima, ne tražimo ni u čemu alibi, naravno da bi nam u Zagrebu odgovarao bolji teren.

Veznjak Reala je jasan:

– Pokušat ćemo napraviti rezultat već na Islandu.

Kakva će biti nova Hrvatska?

– Taktiku ćemo zadržati za sebe.

Koliko će se razlikovati od Štimčeve?

– Ne bih se htio vraćati u prošlost. Ništa nije izgubljeno niti crno kako se predstavlja, iako znamo da nismo igrali dobro. Moramo se okrenuti naprijed, spremiti najbolje što možemo, dati maksimum, uvjeren sam da ćemo otići gdje zaslužujem, u Brazil na SP. Sve je na nama, morao biti pravi, važno je da budemo skupa, kad god smo bili takvi nije bilo problema. Vjerujem da ćemo takvi biti, nema razloga da ne budemo.

Modrić i Niko Kovač u najuspješnije doba Slavena Bilića činili su vezni tandem, na terenu su djelovali kompatibilno i iznimno moćno. No, danas Modrić tvrdi da trener nije presudan, da su igrači ti koji će Vatrene plasirati na Mundial.

– Novi izbornik ima ideje, pokazat će nam kako Island igra, gdje su njihov slabe točke, ali sve je na igračima. Kovač je sigurno donio pozitivnu atmosferu, međutim mi moramo sami između sebe, u našim glavama, napraviti klik da budemo pravi, da igramo nogomet kako znamo, što nismo radili u zadnjih nekoliko utakmica. Dakle, koliko god izbornik unio kvalitetnih stvari, opet je odluka na nama igračima, mi moramo biti Hrvatska na kakvu su ljudi navikli. Dužni smo izvući najviše od sebe.

Najbolja Kladionica

Prije dvije godine groznu Atenu pokrio je briljantni Istanbul, je li danas slična situacija?

– Mislim da smo onda bili pod većim pritiskom, naravno da on postoji i sada. Tada smo išli dalje s istim trenerom, ovom prilikom se promijenio. Sada imamo neke nove zahtjeve koje postavlja Kovač, dakle postoji mala razlika, ali ne velika. Svjetsko prvenstvo je još veće natjecanje od Eura, Brazil je jedinstvena prilika, mnogi dečki nisu osjetili kako je nastupiti na Mundialu. Zbog toga vjerujem u ono što sam rekao, da ćemo svi dati maksimum, da ćemo se plasirati, što bi bio veliki uspjeh za hrvatski nogomet i nas pojedince – konstatirao je dirigent igre Vatrenih.

Je li ipak poticajnije ozračje?

– Uvijek smo na okupljanja dolazili s pozitivnom mišlju, u dobroj atmosferi, željni jedni drugih, meni je sve isto. Zapravo, ne vodim brigu o tim stvarima.

Islanđani?

– Znam ih nekolicinu, prije svega Sigurdssona, Sigthorssona iz Ajaxa, te Gudjohnsena, koji je stari lisac, igrao sam s njim jednu sezonu u Tottenhamu. Čim su završili drugi sigurno je da su opasni, imaju velike igrače. Jako su neugodni.

Modrić je pred novinarima dobio i druga pitanja, jedno je bilo kako gleda na Sammirovu sudbinu.

– Sammir nije tema reprezentacije, koliko znam on nije reprezentativac. Bio je, sada nije, zašto da pričamo o njemu!

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr

Ostavi svoj odgovor »