Kazna Josipu Šimuniću glavna je sportska vijest diljem svijeta

nogometni.net 17. prosinca 2013 0

O kazni Josipu Šimuniću izvijestili su svi veći svjetski mediji. U kratkom roku Fifina oštra kazna obišla je svijet sporta pa je tako glavna vijest na CNN-u, BBC-u, Sky

Fifina visoka kazna Josipu Šimuniću (35) u kratkom je roku postala glavna ‘sportska’ vijest diljem svijeta. Od CNN-a, Daily Maila, Sky Sportsa, BBC-a, australskih medija pa sve do portala naših susjeda Šimunićeva kazna od 10 utakmica neigranja tretirana je kao vijest za naslovnice kako sinoć tako i jutros.

‘Hrvat Josip Šimunić kažnjen je s deset utakmica neigranja zbog ‘pronacističkog’ skandiranja’ , piše ugledni CNN.

Svi važniji svjetski mediji dodaju kako će Joe propustiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu te ukratko opisuju zbivanja nakon utakmice s Islandom na Maksimiru, no uglavnom ne ostavljaju svoje mišljenje o kazni.

‘Šimunić, koji je rođen u Australiji, odmah je nakon incidenta odbacio fašističke konotacije’, piše CNN.

Strani mediji podsjećaju i na brojne kazne koje je HNS zaradio od strane Fife i Uefe zbog rasističkih povika navijača u ranijim kvalifikacijskim utakmicama. Australski mediji dodaju i važnu informaciju Fife koja Šimuniću na 10 utakmica brani čak i dolazak na stadion te kratko opisuju povijest usklika ‘za dom spremni’.

‘Šimunić je odmah rekao kako nije bio politički motiviran’, piše Sky uz dodatak kako je Hrvatski nogometni savez šokiran kaznom.

‘Iskusni hrvatski branič propustit će Svjetsko prvenstvo zbog usklika koji se povezuje s nacističkim režimom’, piše BBC te u tekstu dodaje kratak osvrt na Šimunićevu reprezentativnu karijeru.
Hrvatski navijači na Facebooku Fifu zasuli komentarima

Nakon drakonske kazne Fife Josipu Šimuniću, hrvatski su se navijači okomili na Facebook stranicu Svjetske nogometne organizacije. Na svaku njihovu objavu postavljaju komentare ‘za dom spremni’ pa tako po pojedinoj objavi Fife ima i više od 1000 sličnih komentara.

 

Preuzeto sa 24sata.hr

Ostavi svoj odgovor »