Kreću pripreme za SP -Hrvatska dogovorila protivnika koji je Štimcu opalio ‘pljusku’

nogometni.net 25. prosinca 2013 0

Izabranici Nike Kovača 5. ožujka će gostovati u Švicarskoj, a mjesto i točno vrijeme odigravanja susreta bit će naknadno utvrđeni.

Hrvatski nogometni savez dogovorio je prvu pripremnu utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a Vatreni će snage odmjeriti sa Švicarskom.

Hrvatska je od samostalnosti dva puta igrala sa Švicarskom i nije uspjela upisati pobjedu. Hrvatska i Švicarska odigrali su 0:0 na početku EURA 2004., a Švicarska je Vatrene svladala u kolovozu 2012., u prvoj utakmici Igora Štimca kao izbornika. Susret na Poljudu završio je rezultatom 4:2.

Švicarsku vodi Ottmar Hitzfeld, bivši trener Nike Kovača. Švicarci pod Hitzfeldom igraju sjajno i bili su među nositeljima u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo.

Već se ranije o tome pričalo, a u ponedjeljak je sve dobilo i službenu potvrdu. Bosanski nogometni trener Vladimir Petković bit će novi švicarski izbornik.

Petković (50) će zamijeniti na toj dužnosti Ottmara Hitzfelda koji je sa Švicarskom suvereno izborio prolaz na Svjetsko prvenstvo, te će voditi Švicarce na Mundijalu, ali i napustiti izborničko mjesto poslije natjecanja u Brazilu.

Petković, sadašnji trener rimskog Lazija, je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, ali postoji i mogućnost ostanka na toj dužnosti i za vrijeme Eura, ukoliko ga Švicarska izbori.

Kako navode talijanski mediji, pitanje je dana kada će Petković dobiti otkaz u Laziju.

 

 

Preuzeto sa sportski.net.hr

Ostavi svoj odgovor »