Rijetko viđeno: Snijeg i tuča prekinuli utakmicu u Istanbulu

nogometni.net 11. prosinca 2013 0

Dvoboj posljednjeg kola skupine B Lige prvaka između Galatasaraya i Juventusa prekinut je nakon 31 minute igre jer su snijeg i tuča u Istanbulu uvjete za igru učinili nemogućima…

Snijeg je u turskom velegradu počeo padati s početkom utakmice, ali se nakon 20-ak minuta pojačao, a umiješala se i tuča.

Portugalski sudac Pedro Proença je najprije tražio crvenu loptu, ali ni to nije previše pomoglo jer se ubrzo više nije vidjela nijedna crta na terenu.

U dogovoru s igračima Proença je prekinuo utakmicu pri rezultatu 0-0 i zatražio da se očiste linije, ali kako oborine nisu prestajale, sudac i delegat su uskoro zaključili da se dvoboj ne može nastaviti.

Galatasaray i Juventus nastavljaju u srijedu

UEFA je naknadno donijela odluku da će se ostatak utakmice odigrati u srijedu s početkom u 13 sati prema srednjoeuropskom vremenu. Istina, pojavile su se informacije da turska policija želi kasniji početak kako bi imala više vremena za adekvatno osiguranje dvoboja, tako da su još moguće promjene.

Real Madrid je osigurao prvo mjesto u skupini, a za drugo se bore upravo Galatasaray i Juventus. Talijanski prvak ima dva boda više i za prolaz u osminu finala mu je dovoljan i bod u Istanbulu, dok je Galatasarayu nužna pobjeda.

 

Preuzeto sa dnevnik.hr

Ostavi svoj odgovor »