Ždrijeb za SP: Hrvatska protiv Brazila, Meksika i Kameruna, BiH protiv Argentine!

nogometni.net 8. prosinca 2013 0

Hrvatska nogometna reprezentacija nastupit će na Svjetskom prvenstvu u A skupini protiv domaćina Brazila, Meksika i Kameruna, određeno je na ždrijebu u Costa do Sauipeu.

 

Hrvatska će 12. lipnja protiv domaćina Brazila otvoriti Svjetsko prvenstvo ogledom u Sao Paulu! Tako će se selekcija izbornika Nike Kovača predstaviti na najvećoj mogućoj pozornosti protiv domaćina i po mnogima prvog favorita Mundijala već u prvoj utakmici svjetske smotre.

Hrvatska će drugu utakmicu na prvenstvu odigrati 18. lipnja protiv Kameruna u Manausu, a treći ogled u skupini će ”kockasti” imati protiv Meksika u Recifeu 23. lipnja.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će svoj prvi nastup na nekom svjetskom prvenstvu odraditi u F skupini. Odabranici Safeta Sušića igrat će protiv Lionela Messija i suigrača mu iz Argentine, Irana i Nigerije.

Branitelji naslova prvaka Španjolci nalaze se u B skupini s Nizozemskom, koju su pobijedili u finalu prošlog Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici s 1-0, te sa Čileom i Australijom.

U C skupini su Kolumbija, Grčka, Obala Bjelokosti i Japan. U D skupini će najzanimljiviji biti ogled Engleske i Italije, a tu su još Urugvaj i Kostarika.

E skupinu čine Švicarska, Ekvador, Francuska i Honduras. Iznimno jaka je G skupina, u kojoj se nalaze Njemačka, Portugal, Gana i SAD, pa će izbornik američke reprezentacije Jürgen Klinsmann morati osmišljavati taktiku protiv svoje Njemačke, koju je na Mundijalu 2006. godine održanom baš u Njemačkoj doveo do trećeg mjesta.U skupini H nalaze se Belgija, Alžir, Rusija i Južna Koreja.

A skupina: Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun

B skupina: Španjolska, Nizozemska, Čile, Australija

C skupina: Kolumbija, Grčka, Obala Bjelokosti, Japan

D skupina: Urugvaj, Kostarika, Engleska, Italija

E skupina: Švicarska, Ekvador, Francuska, Honduras

F skupina: Argentina, Bosna i Hercegovina, Iran, Nigerija

G skupina: Njemačka, Portugal, Gana, SAD

H skupina: Belgija, Alžir, Rusija, Južna Koreja

 

Preuzeto sa ezadar.hr

Ostavi svoj odgovor »