Preokret na Maksimiru: Junior Fernandes poništio vodstvo Splita

nogometni.net 15. veljače 2014 0

U derbiju 22. kola HNL-a Dinamo je slavio protiv RNK Split s 2:1.

Dinamo je na Maksimiru pobijedio Split i pobjegao drugoplasiranom Hajduku na pet bodova prednosti (uz utakmicu manje).

Najzanimljivija utakmica kola počela je taktičkim odmjeravanjem snaga, s po jednom prilikom na svakoj strani u prvih 15-ak minuta (Vuković je zaustavio udarac Soudanija, a debitant na vratima Modrih Ježina spriječio je vodstvo Crvenih nakon udarca Bagarića). Ipak, Ježina ništa nije mogao kod pogotka Splita. Igrala se 19. minuta kada je s lijeve strane ubacio Glavina, a Bagarić prebacio na drugu stranu za Marija Kvesića koji odmjerenim udarcem šalje loptu u donji desni kut za 0:1.

Vodstvo gostiju potrajalo je devet minuta, do 28. kada Junior Fernandes u skoku nadvisuje Križanca i namješta si glavom loptu na neobranjivi volej s desetak metara za 1:1. Rezultat je to s kojim se otišlo na odmor…

U nastavku je stanje na semaforu ostalo nepromijenjeno sve do 53. minute kada Junior Fernandes neometan pogađa za 2:1 sa 16 metara nakon što ga je fino uposlio Cleyton.

Dinamo je do kraja rutinski iskontrolirao utakmicu, imao je nekoliko prigoda za upisati i uvjerljiviji trijumf, ali i Split je mogao do boda, da je u 74. minuti malo prisebniji bio Bagarić, nakon ubačaja Glavine (prebacio vrata Modrih s dva-tri metra).
Pobjeda Bad Blue Boysa protiv ‘plaćenika’

Dodajmo kako su osim Dinama pobjedu na ovom dvoboju odnijeli i Bad Blue Boysi. Ofenziva vrhuške Modrih da se na maksimirski sjever privuče što veći broj navijača besplatnim ulazom nije uspjela.

Dio navijača koji je privržen i odan Zdravku Mamiću, u danima prije utakmice oblijepio je Zagreb plakatima na kojima su bili znakovi i simboli BBB-a, pozivavši sve u njihovo ime da se pojave na Sjeveru. Njihov odgovor bio je energičan, u priopćenju su na svojoj službenoj stranici autore tih plakata, koje inače smatraju plaćenicima, i čitavu akciju nazvali propagandom ravnoj Goebbelsu, a konačni odgovor vidjeli smo na Maksimiru – Boysi nisu pristali na kompromis i ostali su na Istoku, odakle su redovito grmili i uvredama zasipali izvršnog predsjednika Dinama.

 

 

Preuzeto sa dnevnik.hr

Ostavi svoj odgovor »