Rijeka ‘austrijskim receptom’ skinula Dinamo!

nogometni.net 7. svibnja 2014 0

Teško se sjetiti kada je posljednji put Dinamo bio tako loš da 90 minuta nisu uspjeli stvoriti niti jednu izglednu situaciju pred protivničkim vratima. Rijeka je primijenila recept koji se ove sezone mogao vidjeti u Europskoj ligi, i zaslužena slavila 1:0 na Maksimiru

Pogotkom Ivana Tomečaka u 40. minuti Rijeka je pobijedila Dinamo u prvoj utakmici finala Hrvatskog nogometnog kupa i tako ostvarila veliku prednost prije uzvrata u Rijeci, koji se igra naredni utorak, 13. svibnja. Rijeka nije ‘izmišljala toplu vodu’ već se protiv Dinama postavila slično kao i Austrija, Ludogorec, Črnomorec, kao i mnoge druge europske momčadi.

Nakon početnog ispitivanja snaga igra se bila pomalo zahuktala u prvom poluvremenu, a Dinamo je izveo svega nekoliko smislenih akcija – sve redom plod individualnih prodora Alena Halilovića. Rijeka je jednostavno čekala da modri pogriješe, što je i dočekala u nekoliko navrata, a Dinamo se činio posebno ranjiv tijekom prekida, iako nekoliko potencijalno dobrih situaciju nije iskoristio Mitrović. U 40. minuti preko desne je strane prošao Ivan Tomečak, igrač koji je godinama čekao svoju priliku u Dinamu, da bi matirao Ježinu u situaciji koja neodoljivo podsjeća na prvi pogodak koji je Dinamo kasirao protiv Austrije iz Beča.

U drugom poluvremenu slična priča kao i u prvom. Dinamo je imao prividnu inicijativu, ali dobro pokrivanje Soudanija i Halilovića potpuno su otupile kreativnost domaće momčadi. Rijeka je u nekoliko navrata imala dobre kombinacije u kontranapadu, ali i kod njih se u ovoj utakmici vidio nedostatak brzanca u napadu, pošto je Krstanović redovito bivao prespor i tako potencijalno koštao Riječane možda još ponekog pogotka. Do kraja su riječki igrači dobili dva nepotrebna crvena kartona, što će ih nedvojbeno oslabiti u uzvratu. Danas se jasno vidio nedostatak Fernandesa, bez kojeg protivnička momčad kao da treba pokriti samo dva Dinamova igrača.

Na kraju Rijeka nosi na Kantridu minimalnu prednost, a Dinamo je odigrao vjerojatno najlošiju utakmicu ove sezone. Ne pamtimo susret tijekom kojeg u 90. minuta nisu stvorili niti jednu izglednu priliku za gol (to su uspjeli i u Eindhovenu i u Ukrajini), a prvi su put bili opasni tek u sudačkoj nadoknadi, nakon što je Rijeka ostala s igračem manje. Teške zadaće za Zorana Mamića, veliko zadovoljstvo za Matjaža Keka…

 

 

Preuzeto sa tportal.hr

Ostavi svoj odgovor »