Hrvatska rekordnom pobjedom samljela Kamerun!

nogometni.net 19. lipnja 2014 0

Nikad prije na svjetskom prvenstvu Hrvatska nije slavila sa četiri pogotka razlike, ali Kamerun je osjetio snagu naše reprezentacije. Rekordnom si je pobjedom 4:0 naša reprezentacije dala šansu da pobjedom protiv Meksika osiguraju prolazak grupe

Na samom početku susreta nije se moglo pretpostaviti da će utakmica otići u smjeru potpune dominacije naše reprezentacije. Kamerun je u početnih nekoliko minuta čak bio bolja momčad na terenu i svega ih je jedan dobar ubačaj s desne strane dijelio od toga da ozbiljno zaprijete hrvatskim vratima. Ali onda se dogodio prvi gol, koji je potpuno usmjerio utakmicu…

Srna je fino prošao po desnoj strani, a nakon što je odbijena lopta N’Kouloua došla do Perišića, njegova ‘lopta s očima’ došla je do Olića na drugoj stativi, a onda je završetak bio neminovan – pogodak za Hrvatsku i 1:0! Do pred kraj prvog poluvremena Hrvatska je prijetila uglavnom iz prekida, nije bilo tečne igre u našim redovima, ali je nakon jedne kontre Perišića Song udario Mandžukića ‘u prolazu’. Vidio je to Proenca i presuda je mogla biti samo jedna – crveni karton za veznjaka Barcelone! Od tog trenutka, na terenu je postojala samo jedna reprezentacija.

U drugom je poluvremenu postojala samo jedna momčad – hrvatska reprezentacija! Perišić je u 48. minuti presjekao jednu loptu koji je ispucao vratar Itandje, sjurio se sam prema golu i pogodio za 2:0. Pored njega, kamerunski su braniči izgledali kao su usporena snimka, a Perišić na ‘fast-forwardu’. U tom trenutku, kamerunska je reprezetnacije izgubila i ono malo discipline i taktičke kompaknosti koju je ranije imala, pa je postalo samo pitanje količine golova koju će kasirati u svoju mrežu.

A do kraja su bila još dva, iako ih je moglo biti i značajno više! U 61. minuti Mandžukić je pogodio nakon odličnog izvedenog kornera Danijela Pranjića, da bi u 73. ponovo mrežu zatresao naš najbolji napadač, koji je protekle dvije sezone tresao mreže za minhenski Bayern. Ova će pobjeda ući u anale, kao ne samo najviša hrvatska ne samo u povijesti Svjetskih prvenstva, već i općenito velikih natjecanja.

Hrvatska se može veseliti, jer na Svjetskom prvenstvu nikog nije lako ovako pregaziti. No, Kamerun je bio vrlo nedisciplinirana momčad koja je defanzivno pokazala izuzetne manjkavosti. To se neće dogoditi protiv Meksika, koji je puno ozbiljnija momčad, ali Hrvatska se, sada je to očito, ne treba nikoga bojati!

 

 

 

 

Preuzeto sa tportal.hr

Ostavi svoj odgovor »