Močinić se vraća kući, Badelj dolazi, Pranjić otpao za Brazil

nogometni.net 10. lipnja 2014 0

Ivan Močinić vraća se u Hrvatsku. Ozljeda je ipak bila ozbiljna. Pozvali smo Milana Badelja i čekamo odobrenje Fife, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije, Kovač

Razgovarao sam s Ivanom Močinićem jer on je, nažalost, obnovio svoju ozljedu. Radi se o istom skočnom zglobu, potrebno je oko 2-3 tjedna oporavka i mi jasno moramo gledati interes reprezentacije, ali i Ivana i njegovog kluba i zato ga moramo poslati doma. Što se Milana Badelja tiče, mi smo poslali Fifi dokumentaciju za ovu ozljedu i ako to Fifa odobri, Badelj će nam se pridružiti, rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač nakon posljednjeg treninga reprezentacije.

Badelj je pognute glave izašao iz svlačionice osječkog stadiona. Prošao je kraj novinara i ušao u autobus. Bilo je to prije 10 dana. Tada je saznao da ne putuje na Svjetsko nogometno prvenstvo. No sreća mu se promijenila. Badelj će ipak vidjeti Brazil!

“Hrvatska je poslala Fifi dokumentaciju za izmjenu na popisu igrača – umjesto ozlijeđenog Močinića u Brazil bi trebao doći Milan Badelj”, stoji na službenom Twitteru Hrvatskog nogometnog saveza.

Veznjak HSV-a ranije je otpao zbog ozljede aduktora, no ozljeda nije bila teška i Badelj je spreman za utakmice. Izmjena u sastavima reprezentacija može se prijaviti Fifi do 24 sata prije prve utakmice. I to u slučaju ozljeda. A takav je slučaj ozlijeđenog Ivana Močinića.

Naravno, Fifa mora potvrditi kako je igrač s aktualnog popisa ozlijeđen te odobriti zamjenu. No to su samo formalnosti. Hrvatski nogometni savez već je poslao Fifi svu dokumentaciju uz liječničke nalaze Močinića i očekuje se kako će Međunarodna nogometna organizacija odobriti Kovaču pozivanje novog igrača.

Odobri li Medicinska komisija Fife promjenu igrača, Badelj će se reprezentaciji priključiti 13. lipnja. Izbornik ga, dakle, neće imati na raspolaganju za prvu utakmicu protiv Brazila.
Pranjić nije spreman za prvu utakmicu

Badelj je novi igrač u hrvatskom stožeru, a dobili smo i definitivnu potvrdu kako Danijel Pranjić otpada za utakmicu protiv domaćina. Pranjić se ozlijedio u prijateljskoj utakmici protiv Australije. Liječnik reprezentacije, dr. Boris Nemec, potvrdio je kako će lijevi bek “kockastih” biti spreman za utakmicu protiv Kameruna 18. lipnja.

 

 

 

Preuzeto sa 24sata.hr

Ostavi svoj odgovor »