Sportska nesreća! Hrabra Grčka ipak nokautirana

nogometni.net 14. lipnja 2014 0

Reprezentacija Kolumbije uvjerljivo je započela svoj nastup na SP-u u Brazilu. Sa 3:0 je nokautirala hrabru momčad Grčke i osvojila prve bodove u skupini C.

Iako je Kolumbija bolja momčad od Grčke, koja je k tome i rano povela (Armera, 6. minuta), mačka sa sto života je prkosila Kolumbiji napadačkim nogometom, onim što nismo navikli baš kod njih gledati.

I to vjerojatno nitko nije očekivao! Grčka je dobrim dijelom utakmice igrala bolje, i pokazala jednu ofenzivnu filozifiju. Grčka kakvu još nismo vidjeli. Na svaki napad Kolumbije odgovarali su brzom tranzicijom prema naprijed, igrali dosta otvoreno i imali hrabrosti u takvom pristupu. Na kraju su imali i veći posjed lopte u svojim nogama (54:46). Ali, što to sve vrijedi kada su dobili tri komada na samom početku nastupa u Brazilu.

Jer ipak, otvorenost bivših europskih prvaka u nogometu došla je na naplatu. Kolumbija je pokazala svoju iznimnu kvalitetu i brzinu. Pa je tako preko Teofila Gutierreza u 58. minuti povećala svoje vodstvo na 2:0. I onda je Grčka pala, Kolumbija pojačala tempo, i nagrada je došla u 90. minuti kada je James zabio za veliku pobjedu Kolumbije, potvrdivši da su zaista pritajeni favorit ovoga SP-a u Brazilu.

 

 

 

Preuzeto sa sportski.net.hr

Ostavi svoj odgovor »