Furiozna Rijeka na Kramarićev pogon razbila Hajduk u Jadranskom derbiju!

nogometni.net 28. srpnja 2014 0

Riječanima je bilo dovoljno pola sata da riješe pitanje 120. Jadranskog derbija na Kantridi. Isto toliko je trebalo Andreju Kramariću da pokaže sav svoj golgeterski potencijal i s tri egzekucije doda još malo soli na rane navijačima Dinama čiji se klub olako odrekao usluga najboljeg napadača HNL-a! Na koncu je završilo 4-2 za domaćina koji su se isprofilirali u jedinog pravog Dinamova rivala u utrci za naslov prvaka. Hajduk je ipak dvije kategorije slabiji… U nedjelju su pokazali nemoć pred goropadnom Rijekom čiji su navijači napunili tribine Kantride i na taj način honorirali četiri pobjede Rijeke u novoj sezoni.

Igrači su uzvratili sjajnim početkom. Osim uvodnog pokušaja Gotala za Hajduk, domaćini su dali do znanja kako je Kantrida neosvojiva tvrđava u ovoj sezoni. U nepunih deset minuta izveli su već tri kornera a onda je krenuo spektakl u režiji Andreja Kramarića. Za prvi gol je iskoristio dodavanje Leovca i nesmotrenost obrane Hajduka koja ga je ostavila samog u kaznenom prostoru. Onaj drugi stigao je nakon slobodnog udarca Brezovca dok je treći Kramarić zabio prekrasnim lob udarcem. Hajduk je bio donekle dobar u ofenzivi, ali obrana je bila kriminalna. Posljednja linija servirala je blagi očaj što su Riječani iskoristili na najbolji mogući način. Pet udaracu okvir i četiri gola do odlaska na odmor zaslužuje respekt.

Doduše, Hajduk se vratio nakon prvog Kramarićeva gola nakon što je udarac Kouassija u vlastitu mrežu skrenuo Samardžić, ali to je bilo sve od gostiju. Do poluvremena zabio je i Anas Sharbini te na taj način otklonio pitanje pobjednika.

U nastavku je tempo domaćina malo pao, a do izražaja je stigla nogometna darovitost Nikole Vlašića koji unatoč svojih nepunih 17. godina već sada odskače od ostatka ekipe. Donekle ga je pratio Kouassi, a svi ostali bili su debelo ispod reputacije Hajduka. Dvojac Vlašić-Kouassi bio je najopasniji segment Hajduka u 120. Jadranskom derbiju. Tandem je kreirao dobru priliku u 64. minuti, ali udarac Kouassija otišao je pored vratnice. S druge strane Kramarić je mogao i do četvrtog gola, ali je previše oklijevao u 70. minuti i obrana Hajduka spriječila je novi gol. Dojam gostiju je donekle popravio eurogol Mije Caktaša koji je u 83. minuti prekrasnim udarcem postavio konačan rezultat utakmice. Obje momčadi sada se okreću europskim ispitima. Hajduk ide u Kazahstan gdje ga čeka Shakhter dok Rijeka odlazi na Farske otoke na noge Vikinguru.

 

 

 

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr

Ostavi svoj odgovor »