Hajduk doveo pojačanje godine: Napokon reprezentativac!

nogometni.net 29. srpnja 2014 0

Hajduk je kupio iskusnog ukrajinskog napadača i bivšeg reprezentativca Ukrajine Artema Milevskija. Ovaj igrač trebao bi pomoći splitskim Bilima u tekućoj prvenstvenoj sezoni koja za Splićane i nije baš najbolje počela.

Najveća prednost ovog igrača je tehnička strana koja će Hajduku itekako biti od pomoći. Uz navedeno, vrlo je psihički snažan igrač koji može u tandemu igrati i s bržim krilnim igračem, a trener Hajduka Igor Tudor će ga moći koristiti na dvije pozicije, kao povučeniju špicu ili u veznom redu koji Hajduku dosta “šepa”.

“Bit ćemo pravi u četvrtak, a onda kada dođu ova tri-četiri pojačanja na kojima radimo, to će biti jedan posve novi Hajduk!”, najavio je Tudor.

Najbolji klub u kojem je Milevskij igrao bio je Dinamo Kijev u kojem je proveo 11 godina.

U 178 nastupa za Kijevljane je zabio 57 golova.
Prošle sezone igrao je u Turskoj, u Gaziantepsoru, gdje je u šest nastupa zabio jedan gol. U 50 nastupa za Ukrajinu je zabio osam golova. Brojke itekako govore da se radi o kvalitetnom igraču. U jednom je trenutku važio za napadača vrijednog 10 milijune eura.
Međutim, zadnjih godina karijera mu je krenula silaznom putanjom. U turskom Gaziantepu se zadržao kratko, a zadnji klub mu je bio Aktobe iz Kazahstana.

Iz Turske je morao otići nakon što je slupao Ferrari California. Za Milevskog se zna da je paklen igrač, ali i da je problematičnog temperamenta, i biti će zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti u svlačionicu Hajduka. I 2008. i 2009. bio je proglašavan za najboljeg ukrajinskog nogometaša, ali je iz kijevskog Dinama otišao bez odštete, zbog niza prekršenih klupskih pravila, uglavnom vezanih za izlaske i opijanje.

Milevskij je stigao u utorak u Split, a predstavljen će biti u petak, po povratku momčadi iz Kazahstana.

 

 

 

Preuzeto sa sportski.net.hr

Ostavi svoj odgovor »