Afrički Kup nacija : Gana u finalu, navijači prekinuli utakmicu na pola sata

nogometni.net 6. veljače 2015 0

Nogometna reprezentacija Gane izborila je plasman u finale afričkog Kupa nacija nakon što je u Malabu pobijedila domaćina prvenstva Ekvatorijalnu Gvineju 3-0.

Nažalost, utakmica je ostala u sjeni divljanja domaćih navijača koji su 82. minuti prekinuli utakmicu na više od pola sata. Do prekida je došlo nakon što su navijači Ekvatorijalne Gvineje raketama i drugim projektilima, te bocama napali navijače Gane koji su zaštitu potražili na travnjaku. Policija je potom evakuirala gostujuće navijače kroz tunel, te suzavcem ispraznila tribinu s domaćim navijačima.

Premda se očekivao prekid utakmice, organizatori prvenstva i čelnici Afričke nogometne federacije su inzistirali da se utakmica završi pa su nogometaši stajali na terenu i čekali da policija uvede red. Prekid je trajao više od pola sata, a nakon što je utakmica nastavljena odigrane su tek tri minute, a ne najmanje osam koliko je još ostalo.

Golove za Ganu zabili su Jordan Ayew (42-11m), Mubarak Wakaso (45) i Andre Ayew (75). Gana će u finalu igrati protiv Obale Bjelokosti koja je u srijedu pobijedila DR Kongo 3-1.

Obali Bjelokosti bit će to četvrto finale afričkog prvenstva, a u dosadašnja tri upisala je jednu pobjedu (1992) i dva poraza (2006, 2012). Gani će to biti deveto finale, a do sada je slavila četiri puta (1963, 1965, 1978, 1982).

Finale je na rasporedu 8. veljače u Bati, dok je susret za treće mjesto dan ranije u Malabu.

 

 

Preuzeto sa ezadar.hr

Ostavi svoj odgovor »