ATLETICO – BAYER 1-0 (3-2) Atletico Madrid prošao dalje nakon izvođenja jedanaesteraca!

nogometni.net 17. ožujka 2015 0

Nogometaši Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili Bayer Leverkusen s 3-2 (1-0, 1-0).

Regularni dio Atletico je dobio s 1-0 pogotkom Maria Suareza iz 27. minute i izjednačio rezultat prve utakmice u Leverkusenu. U izvođenju jedanaesteraca čak su trojica igrača Bayera promašila – Toprak i Kiessling su pucali iznad grede, a udarac Calghanoglua je obranio slovenski vratar Oblak. Kod Atletica su promašili Raul Garcia i Koke, a pogodili Griezmann, Suarez i Torres.

Hrvatski reprezentativac Marijo Mandžukić igrao je za Atletico do 83. minute, Tin Jedvaj nije bio u sastavu Bayera, a vratar Darijo Krešić je bio na klupi za pričuve.

Utakmicu su bolje počeli Nijemci, imali su dvije izgledne prilike, no španjolski prvak je u 27. minuti došao do vodstva. Lopta se dugo odbijala u šesnaestercu gostiju i došla do Marija Suareza koji je opalio s 18 metara, a na putu ka mreži skrenuo ju je branič Bayera Omer Toprak i prevario vratara Lena. U 69. minuti veliku je priliku za domaćine propustio Arda Turan, koji s pet metara promašuje vrata, a u 80. minuti Turčin je ponovno u prilici, ali sa slabim šutom nije ugrozio vratara Bayera.

U produžecima je u 106. minuti silovito tukao Raul Garcia, a opet se obranom istakao vratar Leno.

ATLETICO – BAYER 3-2 (1-0,1-0)

Pred 53.000 gledatelja na stadionu Calderon sudio je Nicola Rizzoli iz Italije.

Strijelci: 1-0 Suarez (27)

Jedanaesterci: Raul Garcia promašio vrata, Calhanoglu – Oblak brani, 1-0 Griezmann, 1-1 Rolfes, 2-1 Suarez, Toprak promašio vrata, Koke – Leno brani, 2-2 Castro, 3-2 Torres, Kiessling promašio vrata.

 

 

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr

Ostavi svoj odgovor »