Copa America: Paragvaj opet šokirao Brazil

nogometni.net 28. lipnja 2015 0

Paragvaj je šokirao Brazil i izbacio ga s Copa Americe. Nakon regularnih 90 minuta bilo je 1:1, a onda je u lutriji jedanaesteraca (s ukupnih 5:4) poslao Selecao kući i izborio plasman među četiri najbolje momčadi na prvenstvu. Bilo je to još još jedno blijedo izdanje višestrukog svjetskog prvaka, Dungina momčad poprilično se obrukala u Concepcionu.

Paragvaj već nekoliko posljednjih godina bilježi loše rezultate, ali na ovoj Copi crveno-bijeli su jedno od ugodnijih iznenađenja. Ramon Diaz, iskusni argentinski trener, napravio je odličan posao jer je u izuzetno teškoj skupini sa Argentinom i Urugvajem Paragvaj uspio ostati neporažen i zauzeti drugu poziciju. Nitko nije očekivao da bi mogli nastaviti niz i protiv Brazila, a kako su igrali, definitivno su i zaslužili

Penali? Prvi je loptu uzeo Fernandinho, snažno je pucao u gornji lijevi kut i zabio je iako je Villar bio jako blizu da obrani. Osvaldo Martinez hladnokrvno je gađao po sredini gola, a onda je Ribeiro promašio cijeli okvir vrata! Gađao je nisko uz desnu vratnicu, ali otišla je daleko od vratiju.

Victor Caceres potom je također silovito gađao po sredini i zabio, Miranda je također zakucao, baš kao i Raul Bobadilla. A onda je Douglas Costa s još jednim promašajem gurnio Selecao “u provaliju”. Trebao je Paragvaju samo jedan postignuti gol s bijele točke od dva pokušaja, ali Santa Cruz poslao je loptu visoko iznad grede.

Nakon što je Philippe Coutinho zabio, veliku odgovornost preuzeo je Derlis Gonzalez, junak susreta. I zabio, izbacio Brazil. Sasvim zasluženo…

 

 

Preuzeto sa ezadar.hr

Ostavi svoj odgovor »