Kova je petom lobao golmana, Mandžukić prekinuo svoj post

nogometni.net 7. lipnja 2015 0

Hrvatska je pobijedila Gibraltar u prijateljskoj utakmici u Varaždinu. Anas Sharbini, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Andrej Kramarić zabili su slabašnim gostima…

Hrvatska nogometna reprezentacija uspješno je odradila nešto jači trening na varaždinskom stadionu. Niko Kovač testirao je rezerve protiv Gibraltara i dao Mariju Mandžukiću kapetansku vrpcu. Uspjelo je. Hrvatska je zabila četiri gola, nitko se nije ozlijedio, a Mandžo je prekinuo četveromjesečni golgeterski post.

Hrvatska je slavila 4-0 golovima Anasa Sharbinija i Matea Kovačića u prvom dijelu i Marija Mandžukića (iz penala) i Andreja Kramarića u drugom poluvremenu. Majstorski je zabio Mateo Kovačić za 2-0 Hrvatske. Izbjegao je zaleđe i genijalno petom lobao istrčalog golmana gostujuće momčadi.

Gibraltar nije bio dostojan protivnik Hrvatskoj na stadionu u Varaždinu. Nakon prvog dijela gostujuća statistika izgledala je pomalo smiješno. Nula, nula, nula, nula, nula, nula… Sve tamo do posjeda lopte koji je bio 25 posto. U prvom dijelu “kockasti” su se pošteno ispromašivali. Kovač je krenuo u sastavu Subašić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac, Badelj, Brozović, Pjaca, Kovačić, Sharbini, Mandžukić.

Čim smo stisnuli gas, bilo je sve gotovo. Samo pet dana uoči Italije na Poljudu Kovač je protiv Gibraltara rastrčao igrače,isprobao rezerve i što je najbitnije, nema novih ozljeda u reprezentaciji. Rakitić će se pridružiti kao osvajač Lige prvaka, a dobra vijest je i što je zabio Gianluigiju Buffonu u Berlinu. Neka se ponovi i u Splitu.

Na utakmici na kojoj je varaždinski stadion bio ugodno popunjen bio je i Davor Šuker. Predsjednik HNS-a svom imenjaku Davoru Vugrincu, najboljem strijelcu u povijesti HNL-a, koji se oprostio od igranja, poklonio je uokvireni hrvatski dres s brojem 146, brojem koji je označio koliko je golova Vuga zabio. Šuker je predao i zlatnu kopačku Andreju Kramariću za najboljeg strijelca protekle sezone.

 

 

Preuzeto sa 24sata.hr

Ostavi svoj odgovor »