Sjajni Ibrahimović odveo Švedsku do nove pobjede, Španjolska uspješna u Minsku , pobjeda Engleske

nogometni.net 14. lipnja 2015 0

Širom Evrope i večeras su igrane utakmice kvalifikacija za Euro, a iznenađujućih rezultata ovog puta nije bilo. Izdvajaju se pobjede Švedske, Švicarske, Španjolske, Slovačke i Austrije.

Peti trijumf kvalifikacija ostvarila je selekcija Španjolske u grupi C protiv reprezentacije Bjelorusije. Minimalan trijumf Crvenoj furiji donio je David Silva u finišu prvog poluvremena.

Slovačka je također opravdala ulogu favorita i to protiv Makedonije na domaćem terenu rezultatom 2:1. Strijelci su bili Salata i Hamšik, dok je jedini pogodak za goste bio djelo Arjana Ademija. Ukrajina je bez problema na domaćem terenu rezultatom 3:0 porazila Luksemburg.

U najboljoj poziciji u ovoj grupi su Slovačka i Španjolska , dok je Ukrajina najbliža nastupu u baražu.

Crna Gora nije uspjela parirati Švedskoj koju je ponovo do pobjede odveo nadahnuti Zlatan Ibrahimović. Napadač PSG-a postigao je dva pogotka, dok je treći bio djelo Berga. Poraz Crne Gore ublažio je Damjanović udarcem sa bijele točke.

U istoj grupi Austrija je danas minimalnim rezultatom porazila Rusiju na gostujućem terenu, dok su Lihtenštajn i Moldavija podijelili bodove.

Odličan meč u Ljubljani su odigrali Slovenija i Engleska. Trijumfovao je Gordi Albion rezultatom 3:2. Pogađali su dva puta Wilshere i Rooney, dok su za domaće strijelci bili Novakovič i Pečnik.

Na drugom mjestu ove grupe nakon večerašnjeg trijumfa nalazi se Švicarska koja je kao gost porazila Litvaniju rezultatom 2:1.

 

 

Preuzeto sa klix.ba

Ostavi svoj odgovor »