Drugi najskuplji golman u povijesti: De Gea za 40 milijuna eura napušta United?

nogometni.net 8. srpnja 2015 0

De Gea će u Madridu zarađivati ‘tek’ 70 000 funti tjedno nakon što se odbiju sva davanja i porezi, što je značajno manje nego što bi dobio na Old Traffordu

David De Gea navodno je postigao dogovor s Real Madridom i napušta Manchester United u transferu vrijednom 29 milijuna funti (40.5 milijuna eura), piše express.co.uk. Englezi se pritom u tekstu pozivaju na španjolski list El Confidencial koji je prvi objavio vijest.

Ključna osoba u cijeloj priči još jednom je bio svemočni nogometni menadžer Jorge Mendes koji je posao završio s odvjetničkom tvrtkom u Londonu.

Inače, španjolskog se golmana najmanje mjesec dana povezivalo s kraljevskim klubom nakon što je odbio potpisati novi ugovor s ‘Crvenim vragovima’. Ironično, De Gea će u Madridu zarađivati ‘tek’ 70 000 funti tjedno nakon što se odbiju sva davanja i porezi, što je značajno manje nego što bi dobio na Old Traffordu.

Ako se ovaj transfer doista realizira bit će to drugi najskuplji iznos u povijesti plaćen za jednog golmana. Rekord već dugih 14 godina drži Gianluigi Buffon za kojeg je Juventus 2001. godine Parmi platio 40.29 milijuna eura. No, ako se taj iznos prilagodi na inflaciju dolazimo do brojke od 53 milijuna eura koja ovaj trasnfer ‘šiša’ za velikih 12 milijuna.

 

 

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr

Ostavi svoj odgovor »