Škoti potopili bijele i okončali niz bez poraza: ‘Trica’ u Rijeci!

nogometni.net 17. srpnja 2015 0

Rijeka nije znala za poraz 12 utakmica u Europi, sve dok joj Aberdeen nije dao porciju na Kantridi. Škoti su šokirali hrvatskog doprvaka s 3-0 u 2. pretkolu EL

Pet udaraca uputio je Aberdeen protiv Rijeke. Zabio je triput. Škotski je doprvak šokirao hrvatskog u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige i s pobjedom 2-0 u gostima zadao Kekovim izabranicima pravi posao žele li i u kolovozu nastupiti u Europi.

Dvije godine trajao je niz riječke nepobjedivosti u Europi, posljednji su put bijeli izgubili još od Metalista 2009. i nanizali 12 utakmica bez poraza. Ali tom je nizu došao kraj.

Uvjeti za novu lijepu riječku priču bili su spremni. Kantrida gotovo puna na ovosezonskoj premijeri, Škoti šokirani 20 stupnjeva većom temperaturom nego na Otoku.

I dobro je Rijeka otvorila utakmicu. Marin Tomasov u osmoj minuti dobio je odličnu loptu od Leovca na peterac, ali poslao ju je u prečku. Da je bio malo precizniji, ishod utakmice vjerojatno bi bio drugačiji. Probali su i Radošević pa Moisés.

Čvrsti blok Aberdeena strpljivo je čekao svoju šansu i dočekao je u finišu prvog dijela. Prvi udarac na utakmici odmah je završio u mreži. McGinn je ubacio iz kornera, Vargić je zaplivao, a Considine glavom pogodio za 1-0. Pet minuta poslije moglo je biti i 2-0, no glavni sudac poništio je Pawlettov gol zbog zaleđa.

Na poluvrijeme se otišlo s minimalnim vodstvom gostiju, no bila je to samo odgoda katastrofe koja se spremala Riječanima. Sedam minuta nastavka bilo je potrebno Aberdeenu da zabije drugi gol – iz drugog udarca. Logan je ubacio s desnog boka na drugu stranu, a Pawlett skočio i glavom pogodio prvi kut.

Matjaž Kek pokušao je razbiti čvrsti škotski blok ubacivanjem Kvržića, Bezjaka, pa i Močinića, no ništa nije prolazilo. U takvom odnosu snaga Otočani su jedva dočekali i treću šansu nakon nesmotrenosti u zadnjoj liniji Rijeke. Goodwillie je dignuo loptu na volej McLeanu koji neometan zabija treći čavao u lijes domaćina.

Pokušali su domaćini u završnici nešto promijeniti, imali nekoliko poluprilika među kojima je najbolja bila ona Bezjakova iz blizine devet minuta prije kraja koju je obranio Ward. Već tada počeli su gledatelji napuštati Kantridu iako je Armada do kraja podržavala momčad.

Rijeka – Aberdeen 0-3. Malo se tko tome mogao nadati. Uzvrat je sljedeći četvrtak u Škotskoj.

 

 

Preuzeto sa 24sata.hr

Ostavi svoj odgovor »