Spektakl u Berlinu: Englezi velikim preokretom srušili prvake svijeta, Vardy petom matirao Neuera

nogometni.net 27. ožujka 2016 0

Ne, nije riječ o velikom takmičenju, već o prijateljskom meču, ali Englezi slave veliku pobjedu. Jer, srušena je Njemačka, koja je ionako veliki rival Otočanima, a uz to je i šampion svijeta. I igrala je na domaćem terenu. U prijateljskom meču na Olimpijskom stadionu u Berlinu Gordi Albion je nakon velikog preokreta slavio sa 3:2.

Njemačku nisu srušili igrači engleskih velikana, nego fudbaleri Tottenhama i Leicestera i to nakon što su Panceri imali 2:0 na računu. Iako su oni ti koji se vraćaju u mečeve nakon zaostatka, ovaj put vratili su se rivali Englezi i meč “iznijeli” izvan okvira “prijateljski”.

Kroos je pogodio u finišu prvog dijela utakmice, a na 2:0 povisio je Gomez u 57. minuti. Činilo se ovo kao još jedan “blues”, još jedan izlet u Švabiju za Engleze. Ali, onda su na scenu stupili junaci autsajdera iz Premiershipa, Pijetlovi i Lisice, koji sjede na tronu najinteresantnije lige svijeta.

Kapiten Tottenhama Kane je vratio nadu u 61. minuti i spremio pozornicu za remek-djelo najvećeg otrovljenja u svijetu fudbala napadača iz Leicestera Jamiea Vardyja koji je samo tri minute nakon ulaska u igru u 74. minuti petom matirao velikog Neuera. Konačnih 3:2 i tačku na spektatkl postavio je Tottenahmov Eric Dier u 91. minuti.

Englezi su ovaj meč, odnosno drugo poluvrijeme, okarakterisali kao njihovo najbolje još od 2001. godine kada su u Minhenu sa 5:1 pregazili Njemačku.

 

Preuzeto sa klix.ba

Ostavi svoj odgovor »