Sramota na tribinama i tuga na travnjaku za remi protiv Češke

nogometni.net 17. lipnja 2016 0

Hrvatska je prokockala veliku šansu za potvrdu sigurnog prolaska u utakmici u kojoj je bila bolji takmac. No, ništa nije izgubljeno, ima se još igrati protiv ‘furije’

Hrvatska je na stadionu Geoffroy Guichard istrčala u jednakoj postavi kao i protiv Turaka, što je bilo i logično. S druge strane nalazila se Češka koja nije kvalitativna razina poput Vatrenih.

To se manifestiralo u prvih 45 minuta – Hrvatska je igrala fantastičan nogomet u svakom smislu. U 20. minuti Perišić je propustio realizirati dobru asistenciju Mandžukića, a 16 minuta kasnije Cech je spašavao Čehe obranom Rakitićevog solo prodora.

No, minutu kasnije Hrvatska je u zasluženom vodstvu. Ivan Perišić poentira iskosa u lijevi Cechov kut za opći delirij na tribinama. Pet minuta nakon, Srna je centrirao iz prekida, Ćorluka i Vida zasmetali su jedan drugom i propuštena je sjajna šansa za 2-0. Na poluvrijeme se otišlo apsolutno zasluženim vodstvom Vatrenih. Posjed od 61% uz 10 udaraca prema češkom golu savršeno oslikavaju dominaciju naših igrača.

Nastavak utakmice ponudio je jednaku sliku, presingom smo lako dolazili u češku polovicu i kreirali niz zanimljivih situacija.

Jedna od takvih realizirana je u 59. minuti nakon što je sjajni Marcelo Brozović ukrao loptu Plašilu, proslijedio je do Ivana Rakitića koji je to majstorski realizirao i doveo Hrvatsku na korak do raja. Bilo je to najboljih sat vremena jedne reprezentacije na ovom Euru, uvjerljivo.

Nažalost, u 60. minuti Čačićeva reprezentacija prima težak udarac. Luka Modrić zbog ozljede napušta teren, ušao je njegov klupski kolega Mateo Kovačić. I tu je, mora se priznati, igra naših počela padati.

Nedugo potom, češki izbornik Pavel Vrba napravio je dobar potez uvođenjem napadača Milana Škode umjesto Davida Lafate. Nažalost po nas, taj njegov džoker u 76. minuti vraća Češku u igru. Nadskočio je Vedrana Ćorluku poslije jednog ubačaja i matirao Danijela Subašića.

U 86. minuti priča o nogometu staje na nekoliko minuta. Mark Clattenburg prekida utakmicu zbog ubačenih baklji od naših navijača. Poslije pet minuta, utakmica se nastavila i Češka je počela igrati. Kao da je na teren istrčalo novih 11 igrača…

I onda, tuga. U 92. minuti Domagoj Vida igrao je rukom u jednom skoku sa Sivokom, engleski sudac nije dvojio – svirao je penal za Češku. Tomas Necid realizirao je to rutinski, Vrbini izabranici vratili su se iz ponora.

Hrvatska je prokockala veliku šansu za potvrdu sigurnog prolaska u utakmici u kojoj je bila bolji takmac. No, ništa nije izgubljeno, ima se još igrati protiv Španjolaca. Nema mjesta panici, kvaliteta igre Vatrenih uvelike obećava.

 

Preuzeto sa 24sata.hr

Ostavi svoj odgovor »