MODRI DO SLAVLJA LAKŠE OD OČEKIVANOG Makedonci načeli sami sebe, dovršio ih dragulj na odlasku

nogometni.net 13. srpnja 2016 0

Prošao je Dinamo pobjednički kroz Skoplje, zagazio u treće pretkolo Lige prvaka. Zlatko Kranjčar položio je prvi ispit, odahnuo je sigurno, kao i svi u Dinamovoj ekspediciji. Nije to bio strah, više neko iščekivanje, te prve utakmice znaju biti varljive i nepredvidljive, svi su samo navijali da se ne dogodi neko neugodno iznenađenje. Nije se dogodilo, iako, mogla je utakmica otići u drugom smjeru, Vardar je pogodio čak dvije stative i gredu!

U najavi utakmice Cico se stalno vraćao na utakmicu iz one šampionske ‘82., kad su Modri u Skoplju pobijedili 3:0 i time zapravo utrli put prema tom velikom trofeju.

– Do tada su nas uvijek doživljavali kao zagrebačku gospodu, džentlmene, no u toj smo utakmici pokazali karakter, odgovorili smo na Vardarovu agresivnost istom mjerom, bili smo momčad i pobijedili – govorio je večer prije susreta Kranjčar makedonskim novinarima, rekavši da očekuje sličan, čvrst i agresivan Vardar i da je cilj zabiti barem jedan gol u gostima, po mogućnosti pobijediti.

Ostvario je, znači, i više od toga. Vardar nije bio tako goropadan i grub, dao je igrati, od prve se minute vidjelo tko je tko na terenu i u kojem bi pravcu trebala ići utakmica, razlika u klasi bila je očita. Odlično su Modri pritiskali vezni red i zadnju liniju domaćina, tjerali ih na greške, bitku je u tom dijelu Dinamo potpuno dobio. Puno su lopti Modri oduzeli u prostoru od 30 metara od domaćeg gola. No, problem je Dinamo imao u obrani. Otvorena igra i nedostatak koordiniranosti zadnje linije nudili su šanse Vardaru. Bekovi, a onda i stoperi bili su nesigurni, svi su znali zaspati na zamku za zaleđe.

Tako je Vardar ‘ni iz čega’ triput došao u jako dobru situaciju. Prvo je Petkovski izbio sam pred Ježinu, u zadnji tren mu je uklizao Stojanović i blokirao udarac. Onda je Asani ‘okrenuo’ Matela i u matnoj situaciji se okliznuo, a potom je opet Petkovski isprevrtao Sigalija i pogodio stativu. Da, mogao je Vardar zapapriti, ali u tom je trenutku već bilo 0:2, na krilima Soudanija. Kao i uvijek u ovo doba godine. Prvo je htio centrirati, stoper Mijušković htio izbiti loptu, krivo ju je zahvatio i matirao je Pačkovskog.

Još grogirani Makedonci osam minuta kasnije ‘kleknuli’ su i drugi put. Soudani je sad prošao po desnoj strani, skroz do gol aut-crte, odigrao povratnu loptu. Natrčao je Rog i sjajno pogodio donji, suprotan kut. Bio je i Rog iznimno raspoložen, motiviran, nekoliko je puta u svom poznatom prodoru prošao kroz Vardarovu obranu, nezaustavljivo. To je ta razlika u kvaliteti, individualnoj, Modri su svoje šanse iskoristili, Vardar svoje nije i bilo je 0:2.

I, ne može se reći da Dinamo nije igrao dobro, samo su te greške u obrambenom dijelu kvarile dojam. Cico se žalio na napadače, u Skoplju su glavna briga bili braniči. Izigrali su tako Vardarovi igrači Dinamovu obranu u 54. minuti. Felipe je dubinskom loptom, iza leđa Fernandesa, proigrao Hambartsumyana, koji je pospremio loptu iza Ježine. Vraćao se Fernandes često u obranu, ali često je znao i nestati. Ovdje je digao ruku, uvjeren da je zaleđe, Armenac je ostao sam i poentirao.

Kod takvih situacija uvijek postoji strah da se suparnik ne vrati u susret, uz huk s tribina, međutim, ovog puta izostao je takav preokret. Premda, Obregon je pogodio stativu, u zadnjim trenucima i Kojašević je pogodio gredu! Pogodio je i Sigali stativu na drugoj strani, a Ćorić odbijanac poslao preko gola.

Ima Cico pred sobom dosta posla, otvorena, napadačka igra ima prednosti i šarma, ali i rupa. Ovog puta Dinamo je zabio gol više i može mirnije čekati uzvrat. Najvažnije je bilo baš ovo, doći u Maksimir s prednošću!

VARDAR – DINAMO 1:2 (Hambartsumyan 55 / Mijušković 22-ag, Rog 31)

 

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr

Ostavi svoj odgovor »