Prošetali se Windsor Parkom: Tri komada i Kramin eurogol!

nogometni.net 15. studenoga 2016 0

Hrvatska je u šarenom sastavu pobijedila Sjevernu Irsku 3-0. Mandžo se izjednačio s Eduardom na drugom mjestu svih hrvatskih strijelaca, Čop je zabio prvijenac, a Kramarić golčinu i pol

Čop je zabio prvijenac, Mandžukić se izjednačio s Eduardom na drugom mjestu hrvatske ljestvice strijelaca svih vremena, a Kramarić je sudjelovao kod sva tri gola, počeo je akciju za prva dva, a treći je zabio s 25 metara.

Vatreni su slavili na terenu na kojem Sjeverna Irska nije dobila više od tri godine. Zadnji domaći gol naši večerašnji protivnici primili su od Grčke u listopadu prošle godine.

Sjećate se Španjolske na Euru kad je Ante Čačić sve iznenadio praktički drugim sastavom koji je srušio moćnu “furiju”? Sjeverna Irska nije ni izbliza moćna, ali uz Island i Wales radi se o jednom od iznenađenja Eura kojem je Hrvatska očitala pravu nogometnu lekciju. I to s četiri igrača i golmanom na klupi. Vatreni su u Belfast stigli sa samo 16 igrača.

Kalinić na golu, desno je bio Jedvaj, lijevo Leovac, a Vida i Mitrović na stoperima. Badelj, Bradarić i Rog držali su sredinu, a Kramarić, Čop i Mandžukić bili su u napadu.

I to je jako dobro izgledalo. Kramarić je bio iza Čopa i Mandže i pokazao je zašto mnogi smatraju da treba dobivati više šanse upravo na toj poziciji polušpice. Sjajnom loptom između dvojice izbacio je Čopa na lijevoj strani, domaći golman odbija loptu do Mandžukića koji ju je nekako na silu ugurao u gol u 9. minuti.

Mandžukić se 29. golom izjednačio s Eduardom na drugom mjestu ljestvice strijelaca Hrvatske svih vremena, uvjerljivo vodeći je Davor Šuker s 45 golova.

Hrvatska je bez većih problema držala loptu, a nadjačali smo Sjevernu Irsku tamo gdje bi oni trebali biti glavni. U skoku. Kramarić je izveo korner, Mitrović je prebacio, a Čop zabio.

Hrvatska je nakon nešto više od pola sata imala 2-0 kod reprezentacije koja kod kuće nije dobila gol više od godinu dana. Zadnji koji su ovdje zabili su Grci u listopadu 2015.

Brozović je dobio šansu u nastavku od ono malo igrača koje je Čačić imao na klupi. Točnije, četvoricu, uz njega su još na klupi bili Vrsaljko, Pivarić i Ćorić te golman Vargić. Upravo je naš junak protiv Islanda imao prvu šansu u nastavku. Evans je vratio loptu golmanu, Clattenburg je pokazao na indirekt, a Brozović je opalio u dvanaesti red tribine. Dobro, svi domaći bili su u golu, teško je bilo očekivati da ćemo napraviti nešto više…

Andrej Kramarić bio je fantastičan večeras. Sve je išlo od njega…

Nakon što je poveo akciju za prvi gol, izveo korner nakon kojeg je pao drugi, Andrej je uzeo loptu i zaslužio pljesak domaćih navijača. Pogodio je fantastično s 25 metara u gornji lijevi kut Mannusa za 3-0 Hrvatske. Potez pravog majstora…

Nedugo nakon toga u igru je umjesto Mandžukića ušao Ante Ćorić kojem je to bio drugi nastup za Vatrene, a kapetansku traku prvi je put u karijeri preuzeo Marcelo Brozović.

Vatreni su na kraju nasmijana lica napustili Windsor Park kojim su se prošetali i potjerali domaće navijače kući još tamo oko 85. minute dok su u isto vrijeme nakon sjajne predstave stavili smiješak na lica hrvatskih navijača…

Preuzeto sa 24sata.hr

Ostavi svoj odgovor »