Autogol i poluprazne tribine na otvaranju Kupa konfederacija

nogometni.net 17. lipnja 2017 0

Na prekrasnom novom stadionu u Sankt Peterburgu, uz prigodne govore Vladimira Putina i Giannija Infantina, otvoren je Kup konfederacija.

Domaćin Rusija sigurno je svladala prvaka Oceanije Novi Zeland s 2:0, u utakmici koja je pokazala da ni jedna od tih reprezentacija baš i ne pripada samom svjetskom vrhu.

Rusi su dominirali, Glušakov je već u prvim minutama pokazao koliko će posla imati tada još nesigurni golman Novozelanđana Stefan Marinović, pa je isti igrač u osmoj minuti pogodio vratnicu, a u 15. je kolumbijski sudac lako mogao pokazati jedanaesterac za domaćina nakon duela Marinovića i Poloza.

U 31. minuti Rusi su poveli. Gosti su izgubili loptu na 25 metara od svoga gola, a Rusi u tri poteza zatresli mrežu. Zbog ‘flipera’ sa stativom, gol je na kraju Fifa pripisala kao autogol Boxalla.

Smolov je imao veliku šansu povećati vodstvo u 39. minuti.

U istom je ritmu počeo i drugi dio: u 48. je minuti Marinović sjajno skinuo udarac Poloza, pa odbijanac Jerohina. Pa u 53. minuti opet Polozu.

Da bi u 69. minuti Fjodor Smolov zabio i drugi gol nakon dvostrukoga proigravanja sa Samedovim.

Novozelanđani su ozbiljno zaprijetili tek u 77. minuti, kada je Akinfejev teško obranio jako dobar udarac Thomasa, a iz tog je kornera Smith pucao glavom, što su Rusi očistili s gol-linije.

Do kraja je Rusija imala još dvije šanse, te propustila i uvjerljivije pobijediti na otvaranju.

Drugu utakmicu skupine u nedjelju igraju Portugal i Meksiko od 17 sati.

 

 

 

Preuzeto sa 24sata.hr

Ostavi svoj odgovor »