Rijeku čekaju The New Saintsi u Ligi prvaka! Rangersi ispali u Luksemburgu

nogometni.net 5. srpnja 2017 0

The New Saintsi slavili su na gostovanju kod prvaka Gibraltara Europe FC 3-1 nakon produžetaka. Rijeka u drugom pretkolu Lige prvaka igra protiv Velšana koji svoje utakmice igraju preko granice

Rijeka je saznala protivnika na europskom putu do Lige prvaka. Bilo je ili prvak Gibraltara FC Europa koji utakmice igra u Portugalu jer mu zemlja ima jedan stadion ili velški The New Saints, klub kojem je domaći stadion – u Engleskoj.

U dramatičnom uzvratu Velšani su prošli nakon produžetaka pobijedivši Europu 3-1.

Prvu utakmicu dobio je prvak Gibraltara pobijedivši New Saintse u gostima 2-1. Velšani su uzvratili istom mjerom pa je nakon 90 minuta u uzvratu bilo 2-1.

Europa FC igrala je bez dva igrača od 59. minute, nakon što je Gomez dobio izravni crveni, a Quillo u 60 sekundi skupio dva žuta kartona. Quigley je zabio u 105. minuti utakmice i osigurao dvomeč protiv Rijeke u drugom pretkolu Lige prvaka.

Povratak Rangersa u Euro natjecanja trajao je jako kratko. Niko Kranjčar i ekipa od Europa lige oprostili su se već u prvom pretkolu nakon poraza 2-0 od luksemburškog Niedercorna 2-0. Niko je igrao svih 90 minuta…

Velika očekivanja imali su navijači Glasgow Rangersa od ove sezone. Momčad se stabilizirala, dovedeni su neki novi igrači, a svoju priliku vidjeli su i u Europi. Nažalost po njih, europska avantura završila im je već početkom srpnja.

Luksemburški Niedercorn, za kojeg priznajte nikad niste čuli, anulirao je prednost Rangersa od 1-0 iz prve utakmice pobjedom 2-0 u uzvratu. O snazi Niedercorna dovoljno govori podatak da su prošle sezone završili 4. u luksemburškog prvenstvu, 21 bod iza prvaka Dundelangea.

 

Preuzeto sa 24sata.hr

Ostavi svoj odgovor »