Europska Rijeka slavila u Beču!

nogometni.net 20. listopada 2017 0

Fantastično, briljantno, sjajno. Kako god želite. Rijeka je protutnjala Bečom (3-1) i ostala u igri za prolazak skupine, ono što je ostalim hrvatskim klubovima uvijek bio san. I naravno, revanširala se Austriji, koja je izbacila Dinamo i Osijek.

Nas, gospodo, kao da su rekli Riječani, nećete. Konačno! Nakon Guimaraesa, Betisa, Lyona,Liegea, Seville, Rotterdama i Milana, Rijeka je u Beču stigla do prve gostujuće pobjede u skupinama Europske lige. Istina, Rijeci je na ruku išla i “bečka” bolnica, odnosno problemi s ozljedama domaćina.

Trener Fink nije mogao računati na petoricu standardnih igrača, te čak na prva dva golmana Hadžikića i Almera, pa je odgovornost pala na Patricka Pentza (20). A mladić se nije najbolje snašao. No, to je manje važno. To su austrijski problemi. Nakon gola u Milanu, Kek se odlučio od prve minute staviti Acostyja.

Uh, kakav je to pogodak bio. Kod prvog gola spustio je loptu za Bradarića, a ovaj ostavio za Gavranovića. I to je to – Rijeka je povela. Kod drugog je opet Acosty bio napravio dar-mar u obrani domaćina te ostavio loptu za Gavranovića. A tek Gavranović…

Švicarski reprezentativac odigrao je sjajno, baš onako kako se od njega očekuje. Zabio je dva gola i donio Rijeci toliko željenu pobjedu. To mu je drugi put u dresu Rijeke da u Europi zabija dva gola. Iako se Austria vratila u 90. minuti golom iz prekida, naš prvak nije posustao, nego zabio i treći!

Prva dva dao je TNS-u, u srpnju ove godine, u 2. pretkolu Lige prvaka. Susret u Beču bio je poseban za Alexandera Gorgona, koji je u Austriji napravio prve nogometne korake i koji je član bečke momčadi bio gotovo 20 godina.
Uoči utakmice rekao je da neće slaviti gol, no da će dati sve od sebe da Rijeka pobijedi. No niti je dao gol, a niti je bio nešto posebno inspiriran. Istina, imao je jednu priliku, no puknuo je traljavo.

Pobjedom u Beču Rijeka je opet u igri za prolazak. U sljedećem kolu Europske lige, na Rujevicu stiže Austrija, momčad koja je, to smo vidjeli sinoć, kvalitetom ispod Rijeke. No prije toga, Rijeka ima dvije teške, jako teške utakmice. Prvo protiv Osijeka, a potom idu Dinamu… No preživio je Kek već takve situacije i uvijek izašao kao pobjednik.

Vidjeli smo to sinoć i Beču. Bravo, Rijeka, bravo, Matjaž.

Milan i AEK odigrali su bez golova, ali prava utrka za prolazak tek počinje!

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr

Ostavi svoj odgovor »