Južnoamerikanci održali Europi bolnu nogometnu lekciju!

nogometni.net 24. ožujka 2018 0

Ovog petka u prijateljskim utakmicama sve su europske nogometne reprezentacije upisale poraze u dvobojima s Južnoamerikancima, uključujući i Hrvatsku…

Južnoamerički nogomet čini se da će biti ozbiljan faktor na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ove sezone, ako je suditi po dvobojima s Europljanima viđenima ovog petka.

Naime, zabilježile su izabrane vrste iz Južne Amerike same pobjede. Brazil je bio najuvjerljiviji i s lakoćom je svladao domaćina SP-a usred Moskve s 3:0, golovima Mirande, Coutinha i Paulinha.

Urugvaj pak nije imao nikakvih problema s Češkom koju je pobijedio 2:0, golovima Suareza i Cavanija, dok je Argentina zahvaljujući Banegi i Lanziniju čak i bez Messija istim rezultatom svladala Italiju.

Za iznenađenje se pobrinula Kolumbija koja je preokretom slomil Francusku i trijumfirala 3:2, a lošem učinku Europljana priključila se naša reprezentacija porazom u Miamiju 2:0 protiv Perua.

Ako tome pridodamo i trijumf kontinentu bliskih Meksikanaca 3:0 protiv Islanda, onda je jasno da Južnoamerikanci imaju pravo likovati dva i pol mjeseca prije početka SP-a.

Susret na stadionu Hard Rock u Miamiju bio je prvi međusobni ogled Hrvatske i Perua, te deseta utakmica naših protiv neke od južnoameričkih reprezentacija.

U dosadašnjih 10 susreta hrvatski nogometaši su ostvarili samo jednu pobjedu, tri neodlučena ishoda i šest poraza uz negativnu razliku pogodaka 7-14.

Do sada jedinu pobjedu protiv neke od južnoameričkih vrsta hrvatska reprezentacije je ostvarila 1. ožujka 2006. u Baselu protiv Argentine pobijedivši sa 3-2. Bila je to utakmica u kojoj je za hrvatsku vrstu debitirao Luka Modrić, a ‘Gauče’ su predvodili Lionel Messi i Carlos Tevez.

U ostale tri utakmice naši su zabilježili dva poraza od Argentine i jedan remi, a dvaput su gubili i od Brazila, dok ih je svladao i Ekvador, a sada i Peru…

 

Preuzeto sa tportal.hr

Ostavi svoj odgovor »