Najveća drama SP-a; po prvi puta u povijesti o prolasku skupine odlučili – žuti kartoni!

nogometni.net 28. lipnja 2018 0

U utakmici zadnjeg kola H skupine Svjetskog prvenstva u Volgogradu su nogometaši Poljske slavili protiv Japana s 1-0 (1-0), ali su dalje prošli nogometaši poražene reprezentacije, jer su u drugoj utakmici Kolumbijci s istim rezultatom pobijedili Senegal

Bila je to utakmica koja će se brzo zaboraviti, jer su već ranije ispali Poljaci uspjeli doći do počasne pobjede, a Japanci su minimalnim porazom prošli u osminu finala. Japan i Senegal su imali isti broj bodova i istu gol-razliku, međusobno su igrali 2-2, ali su dalje prošli Japanci jer su imali manje žutih kartona (4) od Senegalaca (6). To je prvi put u povijesti da neka ekipa prolazi zahvaljujući pravilu fair-playa.

U uspavanci u Volgogradu Japanci su od početka utakmice igrali na ‘nulu’, a kada su primili gol, samo su se čuvali da ne dobiju neki žuti karton.

Prvih pola sata se gotovo ništa nije događalo, a onda je u 32. minuti Grosicki pucao glavom, a japanski vratar krajnim naporom uspio obraniti taj udarac. To je bilo sve što se događalo u vrlo lošem prvom dijelu, a početkom drugog Poljaci su poveli.

U 59. minuti na ubačaj Kurzawe iz slobodnog udarca iskosa natrčao je stoper Jan Bednarek i nogomet iz blizine pogodio japansku mrežu.

U 74. minuti Lewandowski s pet metara nije uspio zabiti, prebacio je gredu. U 81. minuti vratar Kawashima jedva je obranio udarac svog braniča Makina. Japanci su zadnjih desetak minuta igrali bez ikakvih ambicija, s obzirom da im je rezultat druge utamice išao na ruku, dok Poljaci nisu imali ambicija za drugi gol.

Zadnjih pet-šest minuta utakmice proteklo je u dodavanju japanskih obrambenih igrača.

 

 

Preuzeto sa tportal.hr

Ostavi svoj odgovor »