Turska i Hrvatska remizirali u ludoj utakmici odigranoj u Istanbulu

nogometni.net 12. studenoga 2020 0

Nogometaši Turske i Hrvatske odigrali su neriješeno 3:3 u fantastičnoj prijateljskoj utakmici koja je večeras odigrana u Istanbulu.

Turska je u vodstvo došla preko penala u 22. minuti. Badelj je krivo dodao loptu, Tosun je bio na njoj, a Vida zakasnio te pregazio ga po stopalu i penal je bio čist. Tosun je potom rutinski realizovao najstrožiju kaznu poslavši Slugu u jednu, a loptu u drugu stranu.

Samo devet minuta kasnije Hrvatska dolazi do izjednačenja nakon sjajne solo akcije Budimira. Prethodno je Cetin loše reagovao na loptu koju je izbila hrvatska obrana, a Budimir mu je spretno, pokazalo se rukom, odnio loptu, sjurio se prema golu i lijepo prebacio golmana za 1:1.

Ipak, četiri minute prije odlaska na odmor Turska je ponovo povela, a ovaj put strijelac je bio Turuc. Bila je to jako jednostavna akcija Turaka koji su dobrom dugom loptom lansirali u kontru Turuca koji bježi Juranoviću i iskosa iz blizine s lijeve strane zabija za 2:1. Ujedno je to bio i rezultat prvog poluvremena.

Uslijedio je pakleni period od 53. do 58. minute u kojem su postignuta čak tri pogotka. Prvo je Hrvatska izjednačila. Oršić je našao Brekala na desnoj strani koji je poslao oštru loptu u sredinu. Budimir nije bio na njoj, ona je prošla kroz peterac Turske i došla do Pašalića na lijevoj strani koji je potpuno sam i lako zabija u praktički prazan gol.

Dvije minute kasnije potpuni preokret. Oršić je krasno ubacio na peterac, a usamljeni Brekalo se samo naklonio i glavom zabio za prvo vodstvo Hrvatske.

Ipak, slavlje je kratko trajalo jer je Under ponovo izjednačio gotovo u narednom napadu. Tosun je lijepo proigrao Undera, a ovaj nakon očajne reakcije hrvatske obrane probio Slugu za 3:3 u ovoj ludoj utakmici u Istanbulu.

Pokušavale su obje ekipe do kraja meča doći i do četvrtog pogotka, ali promjene rezultata više nije bilo.

Preuzeto sa klix.ba

Ostavi svoj odgovor »